Vești despre povești

“Să creştem mici”, Laura Grünberg – volum premiat cu locul I la concursul de literatură pentru copii şi adolescenţi Trofeul Arthur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miercuri, 21 noiembrie, la ora 19:00, membrii juriului Trofeului Arthur pentru literatură pentru copii şi adolescenţi, Florentina Sâmihăian, Simona Popescu, Elisabeta Roşca, Roxana Jeler şi Mircea Vasilescu, au anuntat  numele câştigătorilor secţiunilor de poezie, proză scurtă şi roman, dar şi pe cel al câştigătorului Trofeului Arthur.

Premiul I la secţiunea proză a concursului organizat de editura Arthur  a fost luat de volumul meu “Să creştem mici. Carte pentru cei mici care trebuie citită neapărat de cei mari”!

Oamenii prea mari sunt după părerea mea un pericol pentru ei şi pentru lume. De aceea nişte copii isteţi propun în această carte fel de fel de soluţii de salvat oamenii mari de crescutul excesiv: terapia prin desene animate, revigorarea hazului de necaz, lupta cu bigudiurile, ziua capetelor sus, cursuri intensive de amintiri din copilărie, poliţia antişcreştere, promovarea ţinutului de mână la părinţi şi multe altele. Sper, după ce va fi tipărită, să găsim împreună şi alte soluţii pentru a creşte mici!

 

 

Spațiu pentru discuții

Un comentariu to ““Să creştem mici”, Laura Grünberg – volum premiat cu locul I la concursul de literatură pentru copii şi adolescenţi Trofeul Arthur!”

 1. Stimata Doamna
  Nu stiu in ce masura va fi luat in seama comentariul meu si cum va fi judecat, dar simt nevoia sa las cateva impresii(pur personale!)referitor la aceasta carte pe care tocmai ce am terminat-o.
  In primul rand sunt o femeie “comuna”, “pufoasa”in ochii sotului, “avuta”in ochii vecinilor,”plutitoare” cand sunt cu mine insami si poate “omara”in ochii copiilor, insa mandra de mine si de ceea ce am reusit sa fac pana acum. Nu sunt femeie de cariera,sunt doar o casnica care si-a pus tot sufletul in cea mai mare avutie a mea:familia mea! Am doi copii minunati, un sot special, o casuta calda si cativa copaci plantati, deci suficient sa ma declar implinita. Am studii superioare(daca asta conteaza pentru dvs), nu in domeniul literar sau artistic, insa pot spune ca aceasta carte e cea mai penibila dintre toate citite (pentru mine) si cea mai nesanatoasa (pentru copii). Ati uitat o alta categorie de oameni, realistii, care cred in valori morale, principii sanatoase, educatie buna si respect. Ei, acestia stiu sa vada si raul, si binele, sa distinga minciuna, sa aprecieze sinceritatea, sa respinga ipocrizia si sa admire loialitatea.Dati-mi voie sa ma indoiesc in faptul ca dvs ati scris cartea asta pentru ca asa simtiti cu adevarat, pur si simplu este un subiect “ciudat” si cum la noi ceea ce e ciudat trezeste interesul… Nu este nimic educativ (mentionez ca este parerea mea strict personala), ba chiar gasesc periculoasa ideea de a incuraja “revolutii” printre cei mici cu Facebook, organizari de grupuri de initiativa, sms-uri, etc. Nu am incercat sa sufoc personaliatea copiilor mei cu nimic si pot sa spun ca am niste copii care cunosc limitele bunului simt, dar ma sperie gandul ca va citi si fata mea aceasta carte. Initial am vrut sa ii interzic, insa m-am razgandit, in fond, are si ea dreptul la o parere, chiar daca e la varsta “periculoasa” a pubertatii. Chiar sunt curioasa acum ce va crede…
  Apropo, aveti copii? Si ce varsta au? O intreb din curiozitate pur feminina…
  Sper ca nu v-am plictisit, insa simteam atat de tare nevoia de a spune ce simt… Si inca am senzatia ca nu am spus tot…

  Publicat de carolina sovar | 28/04/2015, 18:10

Comentează

Alege luna